Marta Szarawarska
Absolwentka Politechniki Wrocławskiej na kierunku biotechnologia o specjalności biotechnologia molekularna i biokataliza oraz studiów podyplomowych na kierunku analityka medyczna na Uniwersytecie Medycznym im. Piastów Śląskich we Wrocławiu. Z zawodu diagnosta laboratoryjny w pracowni cytogenetyki. Doświadczenie zawodowe zdobywała w kilku laboratoriach, wykonując badania cytogenetyczne oraz FISH potrzebne do diagnostyki chorób hematoonkologicznych. Wie, jak ważne jest wczesne wykrywanie chorób, zwłaszcza nowotworowych. Specjalizuje się w pisaniu tekstów o chorobach, ich przebiegu oraz profilaktyce. Prywatnie miłośniczka górskich wędrówek po magicznych Bieszczadach.
Publikacje autorki
Polecane
Odżywianie
2 min.Karagen – co to jest, gdzie jest stosowany i jaki ma wpływ na zdrowie?
Odżywianie
3 min.Jak wygląda dieta po kolonoskopii? Co jeść, a czego unikać?
Zdrowie
1 min.Skurcze palców u nóg - jakie są przyczyny? Co zrobić?
Odżywianie
1 min.Detoks cukrowy - co jeść? Jak go przeprowadzić?